Showerthoughts in Rome

Kirjoitin pyynnöstä vuoden 2021 Jano-lehteen runon sekä miniesseen. Jano nro 11 aiheenaan vaihtoehto ilmestyi joulukuussa, mutta runo ja teksti on kirjoitettu jo toukokuussa 2021. Kuka muistaa enää, millainen pandemian vaihe silloin oli? Poikkesiko se merkittävästi vai hiukan joulukuun, tai tämän tammikuun vaiheesta? Mitä osasimme jo vaistomaisesti olla haikailematta missäkin vaiheessa.

Runo käsittelee aiheenmukaisesti vaihtoehdon ajatusta. Samalla se käsittelee yksityistä ja julkista eriarvoisuutta ja kulttuurista fiksaatiota Rooman tuhoon yhteiskunnan tuhoutumisen esimerkkinä. Essee käsittelee pandemiassa kirjoittamisen hankaluutta, sitä miten yksityisen ja julkisen hämärtyvät rajat vaikuttavat taiteen tekemiseen ja mikä olikaan kenenkin rivi alunperin.

Kiitos Janon Vilja-Tuulia Huotariselle ja Aki Salmelalle!

Janoon >>